Odată cu începerea noului an școlar, Școala Gimnazială Victoria dă startul proiectului european “Drumul către normalitate”, proiect finanțat de Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației si Formării Profesionale, programul Erasmus+, acțiunea cheie 1 – destinată mobilităților cu scop de formare. Valoarea totală a proiectului este de 24.825 Euro, și se va desfășura în perioada 01.09.2019 – 01.08.2021.

          Am constatat așadar, că numărul acestor copii este în creștere, unii cu deficiențe mai grave dețin certificate, alții, cu sindrom ADHD, tulburări din spectrul autist, nu sunt certificați din varii motive, principalul fiind refuzul părinților de a accepta o problemă a copilului. Profesorii nu au capacitatea de a identifica manifestări în contextul anumitor afecțiuni, deoarece formarea inițială nu are conținuturi specifice, iar cea continuă este "săracă", formală, prin urmare nu stiu cum sa raspundă nevoilor acestora. De asemenea, planurile individualizate pe care aceștia trebuie sa le elaboreze sunt superficiale și formale, ele nerăspunzând în mod real nevoilor acestor elevi. Efectul direct al acestor neajunsuri se reflectă în incapacitatea acestor elevi în achiziția competențelor de baza. Pe termen lung, aceasta se va materializa în neintegrarea în societate ca și adulți activi, aceștia devenind în mare parte asistați social. Credem că investiția materială în educația noastră a profesorilor, și implicit a acestor elevi, acum, va contribui major la formarea competențelor de bază necesare integrării acestora într-o societate europeană ce se dorește unită  și egală.

Intenționăm să realizăm obiectivele proiectului, participând la cursurile cu tematică specifică, selectate conform nevoilor noastre de formare, după cum urmează:

      Flux 1 - 5 profesori vor participa la cursul " Inclusive education: tackling with classroom diversity and early school leaving" cu o durată de 7 zile, organizat de Idec Training Centre, în perioada 24 IULIE - 1 AUGUST în Piraeus, Grecia.

      Flux 2 - 5 profesori vor participa la cursul "We are all Specials" cu o durată de 6 zile, organizat de Europass Teacher Academy, în perioada 11 - 18 IULIE, în Barcelona, Spania.

 

TOP